Stoffen en materiaal

Uit welke stof wordt onze kledij gemaakt?

/uploads/downloads/stoffenuitlegnlweb.pdf

Textiel wordt gemaakt van veel verschillende materialen,
zowel natuurlijke als andere man-made fabricages.
Alle materialen hebben verschillende functies en met het vervaardigen van de weefsels en het maken wordt rekening gehouden met het doel van de werkkleding. Natuurlijke vezels zijn welbekend, zoals katoen, zijde en wol. Man-made synthetische vezels worden vaak gemaakt van oliederivaten en hebben namen zoals polyester, polyamide, nylon en acryl.
Alle vezels hebben verschillende eigenschappen waardoor ze voor het ene doel beter geschikt zijn dan het andere. Katoen bijvoorbeeld heeft uitstekende vochtabsorberende kwaliteiten en draagt heel zacht en mooi. Polyester is vouw-en verkleurbestendig en krimpt niet. Door het mengen van vezels krijg je het beste van twee werelden in dezelfde stof en daarmee een nieuw functioneel materiaal.
De hedendaagse technologie stelt ons in staat om materialen te ontwikkelen en werkkleding te produceren
dat lichtgewicht, slijtagebestendig en vuilafstotend is.
Designers staan garant voor de beste ontwerpen die aan al uw wensen voldoen.
We hebben veel energie gestoken in de ontwikkeling van materialen om tot precies de juiste samenstelling
te komen voor onze werkkleding. Het beste resultaat betekent vaak het toepassen van materialen met verschillende functies om zodoende kracht of
bescherming toe te voegen aan de kledingstukken, terwijl het ontwerp comfortabel en gemakkelijk te dragen blijft.
Jobman Workwear stelt, al sinds 1975, alles in het werk om uw verwachtingen te overtreffen. 

Welke materialen gebruiken we voor een betere kwaliteit/ functionaliteit/ durabiliteit?

/uploads/downloads/materiaaluitlegnl.pdf

(zie link)

Sterke stoffen

 
Werkkleding wordt vele uren per dag gedragen en moet comfortabel en beschermend zijn. Om dit te bereiken moeten we verschillende stoffen combineren om functionaliteit toe te voegen aan het ontwerp. Een mooi zacht stuk van de kleding is afgezet met verster­
kende stof om het op kritieke delen slijtvast te maken.
Jobman Workwear beschermt u de hele dag, zowel binnen als buiten. Algemeen gebruikte sterke materia­len omvatten Cordura®, Kevlar® en FA, een stof ont­wikkeld door Jobman.


Gecoate weefsels

Onze winter outdoor kleding is gemaakt van zwaar polyester met een polyurethaan coating om ze wind­dicht en waterafstotend te maken. De coating is niet helemaal waterdicht, zodat het weefsel kan ademen, waardoor je de hele dag warm en droog blijft.

 

Voeringen en tussenlagen

 
Om warm te blijven moet je jezelf wikkelen in warme lucht onder een wind-proof shell materiaal. Daarom
zijn middelste lagen van lichte, poreuze materialen
die veel lucht doorlaten en tevens worden opgewarmd door lichaamswarmte. Voorbeelden van dergelijke materialen zijn fleece, dons en pilevoering, allemaal met veel warmte-tot-gewichtsverhouding.


Op de huid


Het dragen van meerdere lagen houdt u droog en comfortabel warm de gehele dag. De laag op uw huid moet ademend en zweettransporterend zijn. De vol­gende laag moet isoleren, door het vangen van warme lucht in de buurt van uw lichaam. Wanneer de tempe­ratuur daalt tot rond het vriespunt heeft u ondergoed van wol of polypropyleen nodig. En niet te vergeten een extra paar sokken en een wollen muts. Jobman heeft de kleding voor elk weertype.